↑ Åter till Föräldraföreningen

Därför valde vi Karstorp!

 

”Jag har valt Karstorps naturförskola för att jag känner att på en mindre enhet som Karstorp så får man som förälder mkt god kontakt med pedagogerna samt att de i sin tur hinner ta del av och sätta sig in i barnens behov. Självklart motiverar hela denna kedja till högre motivering hos alla, vilket är till all fördel för barnen. Miljön och möjligheterna som omger Karstorp ger barnen mycket för att utveckla alla sina sinnen.”

Daniel Albrecht, pappa till till Edwin


”När vi började titta på en förskola till vår son hittade vi Karstorps Naturförskola på kommunens hemsida. Det vi föll för var att det var mindre än många andra förskolor, att det låg en bit från vägen och närheten till naturen. Det valet har vi aldrig ångrat. Det är framförallt läget och litenheten som är det bästa med förskolan och så klart fantastiskt duktiga och engagerade pedagoger. Vår son stormtrivs. Han har aldrig gråtit när vi lämnat honom och han vill aldrig åka därifrån. Det känns tryggt att lämna sitt barn på Karstorps Naturförskola.”

Mia Holmgren & Christopher Thorsson föräldrar till Alfred T


”Vi valde Karstorps Naturförskola då vi tycker att mycket utevistelse är det bästa ett barn kan få! För oss fanns inga andra alternativ till våra pojkar efter att ha sett hur förskolan ligger belägen, alldeles i skogskanten. Kan det bli bättre? Vi tycker också om att det inte är så stort, det ger oss som föräldrar visshet och trygghet i att pedagogerna hinner att se våra barn och lära känna dom. Bland så mycket som är bra med Karstorp är närheten till skogen, den ljuvliga tomten runt förskolan som ger känslan av att vara hemma i trädgården, charmig inomhusmiljö och så dessa underbara pedagoger med en kokerska som enligt Buster lagar jättegod mat! Vi är så nöjda med denna lilla förskola, både vi föräldrar och våra två pojkar!”
 
Ciccie & Marcus, mamma och pappa till Buster och Freddy

 

”Varför jag (tillsammans med modern då, såklart.) valde Karstorp var som ni ser här ovan att skolan verkligen är i naturen, att barngruppen är liten vilket medför att varje barn uppmärksammas mer än på en stor enhet. Att maten lagas på skolan med ekologiska råvaror, att det bakas bröd på skolan, att pedagogerna brinner för det dom gör och får ro att göra när stojet i en liten grupp är litet.

Helt enkelt, det kan inte finnas en bättre förskola än Karstorps Naturförskola.”

/Janne Lamminluoto


”Världens bästa pedagoger, på köpet har vi fått världens bästa föräldrar. Barn får ha önskemat, ett eget land att plantera i på våren och skörda i på hösten. Där finns bl a äppelträd och pilkoja på gården. Framför allt finns där en fantastisk vilja till att lära barnen ute och en otrolig trygghet och barnen är mycket medvetna om sitt egenvärde och möjlighet att påverka sin omgivning En trygghet som vår äldste son nu har tagit med sig när han börjat skolan.Den här förskolan är det perfekta stället att ge en bra start och grund för vidare färd till skolan och resten av livet.”

Gina o Björn


”Karstorp var för oss ett självklart val när det var dags att välja förskola. De hade alla de egenskaper vi letade efter. Liten enhet, mycket utomhusaktiviteter oavsett väder och naturliga lekplatser. Den pedagogiska inriktningen som bedrivs på Karstorps Naturförskola har främjat våra barns utveckling. Då vi anser att frisk luft och natur ger starka, friska och sunda barn var valet inte svårt och vi har sedan dess inte ångrat oss en sekund.”

Jenny och Dennis föräldrar till Emelie o Alfred


När det blev dags att söka förskoleplats till storebror Noah var vårt val lätt. Vi var nyinflyttade i kommunen och fick via ryktesvägen höra att det fanns en kommunal naturförskola i närheten. Trots att Karstorp naturförskola inte var den närmaste förskolan, ansåg vi att det helt klart var värt att köra de extra kilometrarna. Det var främst något med tryggheten och igenkännandet som gjorde att valet var enkelt.

Under min uppväxt i norra Norrland var uteleken det viktigaste. Att få känna naturen in på bara huden tror jag på. Att veta hur det känns när kylan biter i kinderna, när regnet gör håret vått, när solen skiner och värmer, så man kan springa barbent och när höstvindarna nästan blåser bort dig. Naturens skiftningar blir så konkreta som de kan bli.  Jag har genom mitt yrkesliv sett många olika förskolor, både i Sverige och i andra länder. När jag kopplar detta till min egen uppväxt har det gett mig en bild och en förståelse av vad jag tror vara viktigt i förskolan och vilka värden som är viktiga att barn ska få förmedlade.

Visst har alla andra förskolor utevistelse som en del i sin pedagogiska verksamhet, men då är det ofta på ordentligt bearbetade områden på förskolans gård – rutschkanor och gungor omramas av asfalterade vägar. Att det är en så naturlig gård på Karstorp tycker jag är jättebra och precis så som det ska vara. När Elias och jag går där på grusvägen en mörk vintermorgon, fram mot dörren där lyktan är tänd, då känns det som att man tar en paus från allt det där stressiga runtom. Naturen har en unik förmåga att kunna lugna ner och flytta perspektivet från de vardagliga sakerna, till att förstå att vi är en del av något så mycket större.

Det har alltid varit tryggt för mig att lämna mina barn på Karstorp, jag känner att pedagogerna har ett genuint intresse för barnen. Att få se bildspelet från dagens aktiviteter, på förskolans vägg gör mig så glad. Jag ser att Elias har haft en bra dag med härliga upplevelser och mycket lärande. Det är en glad och trygg kille jag möter när jag kommer för att hämta honom.

/Johanna Wettainen, Förskollärare, Specialpedagog, men förstås främst mamma till Noah och Elias.

 


Den trygga miljön en mindre förskola kan erbjuda, närheten till naturen, alla uteaktiviteter, suveräna pedagoger och dessutom egen kokerska gjorde att vi valde att ha vår son på Karstorps naturförskola.Eftersom vi båda tror att det är bra för barnen att vistas ute så mycket som möjligt kändes Karstorps naturförskola som det naturliga valet. Att en stor del av maten är ekologisk och att den till och med tillagas utomhus vissa dagar samt att barnen dessutom lär sig ett kretsloppstänkande är bara några av fördelarna.

Sara och Sven-Erik, föräldrar till August


Vi valde Karstorp för att den är så familjjär ett litet och mysigt dagis. Vi har haft alla våra tre barn på detta dagis och alla har trivt väldigt bra. Närheten till naturen och deras syn på miljötänk , kretslopp mm .Det var ett lätt val helt enkelt.

Malin och Joakim föräldrar till Hilma


Vi valde Karstorps Naturförskola för vi tror på frisk luft = Friska barn, att barnen får lära sig naturens kretslopp och att ta vara på den.

Större ytor innebär oftast mindre konflikter. Bättre grovmotorik i kuperad terräng, allt man kan göra inne går lika bra ute. Speciellt om man har en underbar altan med tak över. Där kan man öva finmotoriken, pärla, rita, klippa, men även leka i dockvrån och kanske höra smattrandet från regnet på taket eller söka skydd från den starka solen och njuta av leken i skuggan.

Att laga mat ute över öppen eld är också en favorit. För att inte tala om de duktiga pedagogerna som tar alla tillfällen i akt att lära barnen saker utifrån naturens tillgångar. Kan det bli bättre för kropp och själ än att få vara mitt i naturen och leka. Vi har haft båda barnen på Karstorp och de har ALLTID tyckt det varit roligt att gå dit.

Camilla och Lars föräldrar till Albin och Lucas